ABD'de katliam gibi zincirleme trafik kazası: 10 ölü
ABD’nin Alabama eyaletindeki I-65 eyaletler arası otoyolda 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9’u çocuk 10 kişi öldü.
ABD’nin Alabama eyaletinde yer alan Butler ilçesi yakınlarında I-65 eyaletler arası otoyolda şiddetli fırtına nedeni ile zincirleme trafik kazası meydana geldi. 18 aracın karıştığı trafik kazasında, 9’u çocuk 10 kişi öldü. Ölen çocukların yaşlarının 9 ay ile 17 arasında değiştiği belirtildi
Başka bir araçta bulunan 29 yaşındaki baba ve 9 aylık kızının da kazada hayatını öldüğü, kazaya fırtınanın neden olduğunu ifade edildi.
Butler İlçe Şerifi Danny Bond yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kazada yaralandığını, ancak kaç kişinin yaralandığının henüz tam olarak bilinmediğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihad Altun, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde boykot çağrısı yapılan ürünlerin satışının yapılmaması çağrısında bulundu. Altun, bu duyarlılığın hem Gazze'deki mazlumlarla dayanışma açısından hem de öğrencilerin sağlıklı beslenmesi bakımından önem taşıdığını belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Güneydoğu etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'daki yarışma alanlarını ziyaret etti. Kacır, burada gençlerin geliştirdiği projeleri inceleyerek yarışmacılarla bir araya geldi.
Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde kısa süre önce yapım çalışması başlayıp sadece bir hafta süren ve ardından tekrar durdurulan Eğil yolu projesi için yetkililere seslenen HÜDA PAR İlçe Başkanı Zülküf Yıldırım, "Yıllardır bu yol neden bitmiyor? Bu hizmet neden engelleniyor? Bu işi kim durduruyor?" diye sordu.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku ve beraberindeki parti heyeti, Bingöl Valisi Cahit Çelik'i makamında ziyaret etti.