Manisa'da bir hastane karantinaya alındı
Saruhanlı İlçesi Devlet Hastanesi, görev yapan personelden bazılarının Coronaviruse yakalanması nedeniyle kapatıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, yaşanan bu süreçle ilgili olarak hastanede acil servis hizmetlerinin verilmeye devam edeceği, acil servise başvuran hastaların kontrollerinin hastane bahçesine kurulan triaj çadırında yapılacağı belirtildi.
Açıklamanın devamında,"İlimiz Saruhanlı İlçesi Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan personelde, Covid-19 vakalarında artış tespit edilmesi üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı ve Saruhanlı Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesinin kararı ile Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Saruhanlı Devlet Hastanesi, yataklı servisleri ve polikliniklerde verilen sağlık hizmetlerine geçici süreliğine ara verilmiş, hastanede yatan hastalar gerekli önlemler alınarak Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Covid-19 testi pozitif çıkan hastane personeli tedavi altına alınmış, pozitif vaka temaslılarına ilişkin filyasyon çalışmaları başlatılmıştır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Tekin, Türkiye’nin “Taş kuşağı” ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, “Uzun süreli sıcak havalarda vücutta artan sıvı kaybına ek olarak yeterince su içilmemesi ve aşırı tuz tüketimi gibi bazı hatalı beslenme alışkanlıkları böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlamaktadır” dedi.
Şırnak Eczacı Odası’nın katılım sağladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eczacı Odaları, bölgesel sağlık hizmetleri ve eczacılık mesleğinin sorunlarını ele almak üzere Diyarbakır’da bir araya geldi.
Bazı travmatik anıların, beyinde "geçmişte kalmış" olarak işlenemediğini belirten uzmanlar, tetikleyici bir durumla karşılaşıldığında olayın yeniden yaşanıyormuş gibi hissedilebildiğini belirtti.
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik Diyabet Farkındalık ve Hijyen Eğitimi düzenlendi.